POLITYKA PRYWATNOŚCI

POLITYKA PRYWATNOŚCI 

Niniejsza Polityka prywatności określa zasady przetwarzania danych osobowych i warunki zachowania poufności użytkowników Sklepu internetowego bohohop.pl i jest wyrazem poszanowania prywatności Użytkowników odwiedzających stronę internetową Sklepu oraz dokonujących zakupów online w Sklepie internetowym.

Administratorem danych osobowych jest Hi-Advice Izabela Hołoga ul. św. Jerzego 15d/4, 61-546 Poznań zwany dalej: „Administratorem Danych”.Dane osobowe za pośrednictwem Sklepu internetowego są przetwarzane przez Hi-Advice Izabela Hołoga zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwane również RODO.

§ 1 DEFINICJE 

Użyte w Regulaminie pojęcia oznaczają:

1. Administrator danych osobowych – podmiot, który decyduje o celach i środkach przetwarzania danych osobowych.Sklep – serwis internetowy dostępny pod adresem bohohop.pl prowadzony przez Administratora danych osobowych.

2. Użytkownik – oznacza osobę fizyczną, osobę prawną i jednostkę organizacyjną nie posiadającą osobowości prawnej, której ustawa przyznaje zdolność prawną, korzystającą ze Sklepu. 

3. Dane osobowe – dane – wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej.

4. RODO – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)

§ 2 PODSTAWA, CEL, ZAKRES I OKRES ZBIERANIA DANYCH OSOBOWYCH

1. Administratorem danych osobowych przetwarzanych w zakresie i celu niezbędnym do realizacji usługi jest Hi-Advice Izabela Hołoga, ul. św. Jerzego 15d/4, 61-546 Poznań.

2. Dane przetwarzane są w celu wykonania umowy, w tym Umowy sprzedaży Produktów, a także w celach marketingu bezpośredniego własnych Produktów lub usług, w celach statystycznych bądź w innych celach, na które użytkownik wyrazi zgodę, jeżeli jest ona wymagana zgodnie z obowiązującymi przepisami.

3. W szczególności może to być zgoda użytkownika na otrzymywanie korespondencji i informacji handlowych dotyczących Produktów i usług własnych Administratora oraz partnerów współpracujących z Administratorem przesyłanych drogą elektroniczną i telefoniczną. Osobie, której dane dotyczą przysługuje prawo do cofnięcia zgody.W przypadku zapisania się do Newslettera dane osobowe są przetwarzane do celów marketingowych za wyraźną zgodą wyrażoną w momencie zapisu. 

4. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych może zostać poprzez poinformowanie Administratora poprzez adres mailowy: boho.hop@gmail.com 

5. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. b i lit. f RODO.

6. Dane, takie jak imię, nazwisko, e-mail, numer telefonu, adres są gromadzone przez Administratora w wyniku zawarcia umów pomiędzy Administratorem, a Użytkownikiem.

7. Administrator zobowiązuje się do zabezpieczenie przetwarzanych danych osobowych przed dostępem osób nieupoważnionych. 

8. Administrator przetwarza dane osobowe zgodnie z prawem i zbiera je dla oznaczonych i zgodnych z prawem celów. Administrator nie przetwarza szczególnych kategorii danych osobowych. 

9. Odbiorcami danych osobowych będą podmioty, którym Administrator ma obowiązek przekazywać dane osobowe na gruncie obowiązujących przepisów prawa, oraz podmioty przetwarzające dane osobowe w imieniu Administratora. Dane osobowe mogą zostać przekazane do Blue Media S.A w zakresie niezbędnym do obsługi płatności za zamówienie lub w celu zrealizowania płatności, do firm kurierskich za pośrednictwem których zostanie wysłane zamówienie, oraz firmy hostingowej Shoplo. 

10. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do danych osobowych lub poprawienia danych osobowych. Ponadto użytkownikowi przysługuje prawo sprostowania, usunięcia („prawo do bycia zapomnianym”) lub ograniczenia przetwarzania oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych. 

11. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych może być w dowolnym momencie cofnięta.

12. Użytkownik może złożyć skargę do organu nadzorczego Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w przypadku niezgodnego z prawem stwierdzenia przetwarzania danych osobowych.

13. Dane podawane są przez Użytkownika dobrowolnie, jednak odmowa ich podania może wiązać się z niemożnością wykonania umowy lub usługi.

14. Administrator przechowuje dane osobowe przez okres niezbędny do realizacji umowy i do czasu przedawnienia ewentualnych roszczeń stron oraz przez czas określony w obowiązujących przepisach prawa.

15. Dane osobowe użytkownika nie będą przekazywane do państwa trzeciego.

16. W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących przetwarzania danych osobowych i Polityki prywatności należy zwrócić się do Administratora danych na adres poczty elektronicznej boho.hop@gmail.com

17. Dane osobowe Użytkownika nie będą przetwarzane w zautomatyzowanych procesach podejmowania decyzji.


POLITYKA COOKIES

I. PLIKI COOKIES (CIASTECZKA)

  1. Sklep nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tak zwane „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Sklepu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalnynumer.

3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Sklepu.

4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

o dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Sklepu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;

o tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Sklepu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

  1. W ramach Sklepu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  2. W ramach Sklepu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:

o „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Sklepu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Sklepu;

o pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, na przykład wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Sklepu;

o „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Sklepu;

o „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;

o „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych

bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

  1. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Sklepu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Sklepu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  2. Operator Sklepu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Sklepu.
  3. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Sklepu reklamodawców oraz partnerów.
  4. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.
    do góry
    Sklep jest w trybie podglądu
    Pokaż pełną wersję strony
    Sklep internetowy Shoplo.pl